رسانه های همکار
بسیاری از عمل های جراحی، عوارضی را به همراه خواهند داشت. جراحی تعویض مفصل زانو نیز از این موضوع مستثنی نیست. لازم به ذکر است که این عمل جراحی، امروزه تحت عنوان روشی استاندارد و قابل اعتماد به شمار می رود. اما علیرغم این موضوع، این جراحی عوارضی دارد. به همین جهت توصیه می شود پیش از اقدام به انجام آن، حتما از عوارض آن مطلع شوید.
به طور کلی، زمانی که از عوارض عمل جراحی صحبت می کنیم، برخی عوارض سطحی و گاها برخی عوارض جدی و بسیار آسیب زا هستند. عوارض شدید و خطرناک در این جراحی، عفونت ناشی از این جراحی است. اما خوشبختانه این عوارض به ندرت اتفاق می افتد. در واقع کمتر از دو درصد از افرادی که این جراحی را انجام می دهند دچار این عارضه می شوند.
برای انجام این عمل جراحی، بنا به صلاحدید جراح، بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی برای بیمار استفاده می شود. به طور کلی نگرانی چندانی بابت بیهوشی ها و بی حسی ها وجود ندارد. اما در برخی مواقع گزارشاتی مرتبط با عوارض ناشی از بیهوشی ها و بی حسی ها عنوان شده است.
از جمله عوارض ناشی از بیهوشی و بی حسی عمل جراحی، می توان به حالت تهوع، گلو درد، درد و ناراحتی، احساس سرگیجه و خواب آلودگی در فرد، برخی مشکلات تنفسی، آسیب های عصبی، واکنش های آلرژیک و حساسیت زا و احساس لرز اشاره داشت.
برخی از اعمال می توانند موجب ایجاد اختلالات مختلف در بیهوشی فرد شوند. از جمله این اعمال می توان به مصرف تنباکو، داروهای مختلف و استعمال سیگار و الکل حتی به صورت تفریحی اشاره کرد.
یکی از عوارض احتمالی این جراحی، ایجاد لخته های خون پس از انجام عمل جراحی است. ایجاد لخته خون را باید جدی گرفت، چرا که اگر این لخته ها حرکت کرده و ریه ها را مسدود کنند، آمبولی ریه رخ می دهد. آمبولی ریه تهدیدی برای حیات فرد می باشد.
لخته های خونی که در ناحیه پای بیمار ایجاد می شوند، عموما در همان بخش از اندام می مانند و خطر کمتری خواهند داشت. به طور کلی اگر لخته های خون پس از جراحی رخ دهد، عموما از بیمار خواسته می شود تا در بیمارستان مدت زمان بیشتری بماند.
برای جلوگیری از ایجاد لخته های خون پس از این جراحی، بیمار باید پاهایش را بالاتر از سطح بدنش قرار دهد. همچنین استفاده درست و با برنامه داروهای تجویز شده نیز می تواند از ایجاد لخته خون جلوگیری نماید. راهکار دیگر نیز این است که نشستن های طولانی مدت خودداری نمایید.
همانطور که پیشتر به آن اشاره داشتیم، یکی از جدی ترین عوارض این جراحی ایجاد عفونت است که خوشبختانه کمتر از دو درصد بیماران دچار این عارضه می شوند. لازم به ذکر است که در صورت ایجاد عفونت، فورا باید به آن رسیدگی به عمل آید.
برای جلوگیری و پیشگیری از این عارضه، چند نکته حتما باید رعایت شود. اولین مورد، استریل کامل اتاق عمل است. علاوه بر اتاق، کلیه مواد و ابزار جراحی نیز باید استریل باشد. نکته دیگر برای پیشگیری از عفونت، استفاده از آنتی بیوتیک ها قبل، هنگام و پس از جراحی است.
برای مدیریت و جلوگیری از عفونت نیز باید تمامی آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز کرده را مصرف نمایید. پزشک معالج برخی دستورالعمل ها برای پاک نگه داشتن محل زخم ارائه می دهد، آن ها را به دقت انجام دهید. در صورتی که علائم عفونت داشتید باید فورا به پزشک مراجعه نمایید. این علائم شامل سرخی، درد و یا بادکردگی می باشد. برای مدیریت و جلوگیری از عفونت، حتما پزشک معالج را مشکلات سلامتی و دارو هایی که استفاده می کنید مطلع نمایید.
از دیگر عوارض این عمل جراحی، درد مداوم پس از عمل، برخی مشکلات مرتبط با تزریق خون و حساسیت به قطعه های فلزی ایمپلنت های به کار رفته می باشد.
همچنین مشکلات ناشی از زخم ها و خونریزی ها، آسیب دیدگی رگ ها، آسیب های عصبی، بی حسی، سفتی زانو و از دست دادن حرکت، عوارض دیگر جراحی تعویض مفصل زانو می باشند.
فروشگاه دیجی جراح بهترین امکانات و ست ها ابزار جراحی مانند ست های جراحی ارتوپدی را عرضه می کند.