عوارض عمل هیسترکتومی چیست؟

عوارض هیسترکتومی چیست؟

عوارض هیسترکتومی، یکی از عمل های رایج برای بانوان است. در واقع طبق گزارش های جهانی، این عمل را تحت عنوان شایع ترین عمل جراحی زنان نامیده اند. عمل هیسترکتومی، از جمله عمل های کم خطر است که با ابزار جراحی انجام می شود.

عمل هیسترکتومی، به عملی گفته می شود که در آن کل رحم و یا بخشی از آن بر اساس تشخیص پزشک معالج برداشته می شود. روش های مختلفی برای انجام این عمل وجود دارد که بعضا با ابزار جراحی زنان و زایمان صورت می گیرد.

در برخی مواقع در عمل هیسترکتومی، بنا به تشخیص پزشک علاوه بر رحم، برخی لوله ها و تخمدان ها نیز برداشته می شود.

علل انجام عمل هیسترکتومی چیست؟

انجام عمل هیسترکتومی، علل مختلفی دارد. در بسیاری از بیماری های مربوط به این ناحیه، پزشک ابتدا درمان را با روش هایی غیر از جراحی انجام می دهد. در صورت نتیجه پذیر نبودن درمان های صورت گرفته، عمل هیسترکتومی انجام می شود. البته لازم به ذکر است که در برخی از بیماری ها، نظیر سرطان رحم، انجام عمل هیسترکتومی ضروری است.

از بیماری هایی که در آن عمل هیسترکتومی تجویز می شود می توان به خونریزی های زیاد در زمان قاعدگی، سرطان های تخمدان، رحم و دهانه رحم یا لوله فالوپ در بخش رحم، وجود تومور های غیر سرطانی (فیبروم ها)، درد های طولانی در ناحیه لگن، بیماری های عفونی، اختلال های آندومتریوز و آدنومیوز اشاره کرد.

 

علل انجام عمل هیسترکتومی چیست؟

شایع ترین علت انجام عمل های هیسترکتومی چیست؟

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، انجام عمل هیسترکتومی علل مختلفی دارد. اما شایع ترین علت انجام این عمل ها، وجود فیبروم ها یا همان تومور های غیر سرطانی علامتدار می باشد.

عوارض هیسترکتومی چیست؟

در واقع هر زمان نیاز به استفاده از ابزار جراحی برای درمان یک عارضه یا بیماری می شود، باید انتظار عوارض های جراحی را نیز داشت.

عمل هیسترکتومی علیرغم کم خطر بودن، برخی عوارض را می تواند به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که احتمال عوارض بعد از عمل، به عواملی نظیر سن، وضعیت بیماری و … بستگی دارد.

از جمله این عوارض می توان به واکنش به بیهوشی، خون ریزی بیمار، آسیب به حالب یا میزنای، آسیب به مثانه و یا روده، انواع عفونت، لختی خون، مشکلات واژن، نارسایی تخمدان بیمار و یائسگی زودرس اشاره کرد.

 

بررسی انواع عوارض هیسترکتومی

 

بررسی انواع عوارض هیسترکتومی

 

واکنش به بیهوشی

در عمل هیسترکتومی، یکی از عارضه های مشاهده شده، واکنش به بیهوشی است. اما این عارضه به ندرت رخ می دهد. در واقع از هر ده هزار نفر، فقط یک نفر عوارض جدی بعد از بیهوشی هیسترکتومی را داشته اند.

خونریزی بیمار

خونریزی بیمار، عارضه دیگری است که ممکن است در اثر عمل هیسترکتومی رخ دهد. در عمل هیسترکتومی نیز همانند بسیاری از عمل های جراحی، احتمال کمی از خونریزی شدید در بیمار می باشد. در صورت خونریزی شدید در اثر این عمل، ممکن است بیمار نیاز به تزریق خون پیدا کند.

آسیب به حالب یا میزنای از عوارض هیسترکتومی

از جمله عوارض هیسترکتومی، آسیب به حالب و یا میزنای بیمار است. حالب در واقع لوله ای است که ادرار در بدن از آن عبور می کند. این عارضه در 1 درصد عمل های جراحی هیسترکتومی رخ می دهد و عموما در بین جراحی ترمیم می گردد.

آسیب به روده و یا مثانه بیمار

دیگر عارضه نادر در عمل هیسترکتومی، آسیب به روده و یا مثانه بیمار است. مشکلاتی که در اثر آسیب رسیدن به اندام های شکمی رخ می دهد شامل عفونت، بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار می باشد.

عفونت بعد از جراحی

خطر عفونت در عمل های جراحی همواره وجود دارد. عفونت در عمل هیسترکتومی می تواند به صورت عفونت زخم و یا عفونت ادراری اتفاق بیفتد. خوشبخانه عفونت ها عموما خطر جدی نداشته و با آنتی بیوتیک درمان پذیر هستند.

لختی خون

لخته شدن خون، یکی دیگر از عوارضی است که ممکن است در اثر عمل جراحی هیسترکتومی رخ دهد. به این عارضه ترومبوز نیز گفته می شود و امکان ایجاد آن در ورید وجود دارد. این عارضه در گردش خون جریان اکسیژن بدن مشکل ایجاد خواهد کرد. لازم به ذکر است که خطر لختی خون، بعد از جراحی و در زمان بی حرکت ماندن بیشتر می شود.

 

مشکلات واژن بیمار

روش های مختلفی برای این عمل جراحی وجود دارد. یکی از این روش ها، انجام عمل به صورت واژینال می باشد که در آن در بخش بالایی واژن، یعنی در واقع محلی که دهانه رحم خارج می شود، احتمال بروز عارضه وجود دارد. عارضه های مربوط به واژن می تواند در انواع مختلفی رخ دهد.

نارسایی تخمدان

دیگر عارضه ممکن در این عمل، نارسایی تخمدان است. علت این عارضه این است که در بدن خانم ها، تخمدان ها مقداری خون از رحم دریافت می کنند و با عمل هیسترکتومی دیگر این امکان وجود ندارد.

یائسگی زودرس

اگر بنا به تشخیص پزشک، تخمدان بیمار نیز برداشته شود، به زودی بعد از عمل علائم یائسگی نمایان می شوند. علت این امر نیز قطع تولید تخمک ها توسط تخمدان است.

فروشگاه دیجی جراح  انواع ست های جراحی مانند ابزار جراحی زنان و زایمان را عرضه می کند.

رسانه های همکار
استفاده از مطالب دیجی جراح پلاس برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام دیجی جراح پلاس و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به شرکت امین تجارت آریان (فروشگاه آنلاین دیجی‌جراح) تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.
×