جراحی تومور مغزی با چه روش هایی انجام می شود؟

جراحی تومور مغزی با چه روش هایی انجام می شود؟

جراحی تومور مغزی، یکی از حساس ترین انواع جراحی می باشد. چرا که مغز یک عضو حیاتی برای بدن است. ابزار جراحی مغز و اعصاب نیز از جمله مهم ترین ابزار های جراحی می باشد. یکی از موضوعاتی که منجر به جراحی مغز می شود، تومور های مغزی هستند. تومور مغزی در واقع به توده هایی گفته می شود که این توده ها بر اساس رشد غیرطبیعی سلول های مغز به وجود آمده اند. جالب توجه است که بدانید بیش از 120 نوع تومور مغزی وجود دارد. به همین جهت است که برای جراحی تومور مغزی، متناسب با نوع تومور و مکان قرارگرفتن آن در سر، روش های مختلفی وجود دارد. درمان تومور های مغزی با روش های مختلفی انجام می گردد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

 

معرفی انواع روش های جراحی تومور مغزی

همانطور که پیشتر به آن اشاره داشتیم، جراحی تومور مغزی بر اساس نوع تومور و همچنین مکان قرارگیری آن، روش های مختلفی دارد. به طور کلی جراحی تومور مغزی از جمله رایج ترین متد های درمانی برای تومور های مغزی محسوب می شود.

شایع ترین روش های جراحی تومور مغزی شامل موارد زیر می باشند:

  • بایوپسی یا همان نمونه برداری
  • روش های مختلف جراحی کرانیوتومی که شامل روش جراحی کرانیوتومی دو طرفه جلو، روش جراحی کرانیوتومی فوق مداری، روش جراحی کرانیوتومی رترو سیگموئید، روش جراحی کرانیوتومی اربیتوزایگوماتیک و روش جراحی کرانیوتومی Translabyrinthine می باشد.
  • روش تخریب لیزری با هدایت توسط MRI
  • روش جراحی اندوسکوپی اندونازال
  • روش جراحی نورواندوسکوپی

 

روش بایوپسی برای درمان و جراحی تومور مغزی چگونه است؟

روش بایوپسی، یکی از روش های جراحی تومور مغزی است. در این روش، نمونه ای کوچک از بافت تومور مغزی ایجاد شده برداشته می شود. پس از برداشت نمونه، آن را زیر میکروسکوپ معاینه کرده و عموما همزمان با آن جراحی برداشتن تومور مغز نیز انجام می گردد.

روش کرانیوتومی و انواع آن

روش عمل کرانیوتومی، یکی از روش های رایج برای برداشتن تومور های مغزی است. کرانیوتومی در واقع برداشتن بخشی از استخوان جمجمه می باشد که به موجب آن جراحی مغز صورت می گیرد.

این روش جراحی مغز، نیاز به ابزار جراحی خاص دارد. چرا که برای برداشتن بخشی از استخوان جمجمه سر، که از آن تحت عنوان استخوان فلپ یاد می شود، نیاز به ابزار های بسیار ویژه ای می باشد.

با توجه به نوع تومور و همچنین محل قرار گیری آن، روش های کرانیوتومی در انواع مختلفی صورت می گیرد.

روش جراحی تومور مغزی یه شکل کرانیوتومی استریوتاکتیک

این روش، به کمک راهنمای کامپیوتری و با متد های تصویر برداری مثل ام آر آی MRI و یا سی تی CT انجام می شود. در واقع کرانیوتومی زمانی که با روش های تصویربرداری همراه باشد، از آن تحت عنوان کرانیوتومی استریوتاکتیک یاد می شود.

روش جراحی کرانیوتومی دو طرفه پیشانی

دیگر روش جراحی کرانیوتومی، کرانیوتومی دو طرفه پیشانی است. در واقع این روش یکی از روش های رایج برای جراحی جمجمه می باشد. در این جراحی، هدف برداشتن تومور های مغزی جلوی سر است.

روش جراحی کرانیوتومی ابرو با کمترین میزان تهاجم

در این روش جراحی کرانیوتومی، جراح برشی را داخل ابرو ایجاد می کند. این روش نیز با هدف برداشتن تومور های مغزی از داخل سر انجام می شود.

روش جراحی کرانیوتومی رترو سیگموئید

در روش رترو سیگوئید، کمترین تهاجم برای از بین بردن تومور های پایه جمجمه به کار گرفته می شود. در رترو سیگوئید، برشی کوچک در پشت گوش بیمار ایجاد شده و از آن طریق دسترسی به مخچه و ساقه مغز برقرار می شود.

دیگر روش های کرانیوتومی

روش های کرانیوتومی اربیتوزایگوماتیک و ترنزلابرینتاین نیز دو روش دیگر جراحی کرانیوتومی هستند.

روش جراحی اندوسکوپیک اندونازال

در روش جراحی اندوسکوپیک اندونازال، جراح از راه بینی فرد، بخش های جلویی مغز و بالایی ستون فقرات را عمل می کند. این روش، روشی کم تهاجم می باشد.

روش جراحی نورواندوسکوپی

در روش نورواندوسکوپی نیز، حداقل میزان تهاجم صورت می گیرد. برداشتن تومور از این روش، با سوراخی کوچک در جمجمه و یا از طریق بینی یا دهان انجام می گردد.

روش جراحی نورواندوسکوپی

روش جراحی تومور مغزی تخریب لیزری هدایت شده با MRI

روش تخریب لیزری هدایت شده با MRI، برای درمان برخی بیماری ها کاربرد دارد. از جمله این بیماری ها، درمان تومور های مغزی است. در این روش، از قدرت لیزر به جهت از بین بردن تومور های مغزی استفاده می شود.

روش جراحی تومور مغزی بیمار هوشیار

این روش پیشتر فقط برای بیماری هایی نظیر تشنج صرع و پارکینسون به کار گرفته می شد. اما این روش به طرز فزاینده ای برای تخریب تومور های مغزی که می توانند روی عملکرد های مهم تاثیر بگذارند، نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

جمع بندی

روش های متعددی برای درمان تومور های مغزی وجود دارد. در این مقاله به معرفی رایج ترین آن ها پرداختیم. انتخاب نوع روش جراحی، بر اساس تشخیص پزشک انجام می گردد. فروشگاه دیجی جراح انواع تجهیزات پزشکی از قبیل ابزار جراحی مانند رانژور جراحی و غیره را عرضه می کند.

رسانه های همکار
استفاده از مطالب دیجی جراح پلاس برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام دیجی جراح پلاس و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به شرکت امین تجارت آریان (فروشگاه آنلاین دیجی‌جراح) تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.
×