رترکتور جراحی چه کاربرد هایی دارد؟

رترکتور جراحی چه کاربرد هایی دارد؟

رترکتور جراحی چیست؟ ابزار های جراحی، انواع مختلفی دارند. این ابزار ها، تنوع و تفاوت هایی دارند و کاربرد هر کدام نیز منحصر بفرد می باشد. از انواع ابزار جراحی در شاخه های گوناگون علم پزشکی استفاده می شود. قیمت ابزار جراحی با توجه به نوع و جنس به کار رفته در آن ها، متفاوت است. به طور مثال، یکی از ابزار های پر کاربرد در پزشکی، قیچی جراحی می باشد. قیمت قیچی جراحی با توجه به مدل، اندازه، جنس، برند سازنده و … متفاوت است.

خرید ابزار جراحی، از جمله بخش های اصلی برای اقدام به جراحی می باشد. هزینه این ابزار ها با توجه به تعداد و جنس ها متفاوت است. همواره توصیه می شود که ابزار های جراحی را به خوبی نگه داری نمایید و آماده سازی آن ها برای انواع عمل، به طرز درست صورت گیرد. انجام این موارد در کم استهلاک این ابزار ها نقش داشته و موجب بیشتر شدن طول عمر استفاده از آن ها می شود. به موجب هزینه های بالای ابزار های جراحی، نگهداری مناسبی همواره قدمی در جهت کاهش هزینه های پزشکان می باشد.

یکی از انواع ابزار های پر کاربرد در جراحی، رترکتور جراحی می باشد. این ابزار کاربردی، در انواع مختلفی تولید می شود و مدل های زیادی از آن وجود دارد.

 

ابزار رترکتور  چیست؟

به طور کلی انواع ابزار های جراحی در حال حاضر عموما از جنس فولاد ضد زنگ ویژه می باشند. فولاد های به کار رفته در ساخت ابزار های جراحی، با توجه به قواعد ملی و بین المللی نظیر DIN و ISO می باشند.

اما ابزار جراحی هر کدام کاربرد و ویژگی های خاصی دارند. به همین جهت است که نوع فولاد در ساخت این ابزار ها ممکن است متفاوت باشد.

یکی از ابزار هایی که در جراحی های مختلف کاربرد زیادی دارد، رترکتور است. در واقع رترکتور ها و باز کننده ها از جمله مورد استفاده ترین انواع کنار زننده در جراحی می باشند.

این ابزار، غالبا از دو بخش اصلی تشکیل شده است. بخش های تشکیل دهنده رترکتور جراحی شامل، تیغه و دسته می باشد. قیمت رترکتور جراحی با توجه به نوع، اندازه، جنس فولاد و … متفاوت می باشد. به همین جهت برای یک نوع از این ابزار نمی توان قیمت ثابتی را در نظر گرفت.

ابزار رترکتور جراحی چیست؟

کاربرد رترکتور جراحی

این ابزار، از جمله پر استفاده ترین انواع کنار زننده جراحی می باشد. لازم به ذکر است که کنار زدن با این ابزار، با جدا کردن بافت با تیغه انجام نمی شود، بلکه این جدا کردن، با تماس با بافت صورت می گیرد و بدین جهت کنار زدن بافت انجام می شود.

کاربرد رترکتور هایی که لبه کند دارند، جدا کردن و دور کردن احشای داخلی شکم بیمار می باشد. با افزایش عمق محل عمل، تراکم بافتی بدن بیشتر می شود. این تراکم بافتی بالا نیازمند به کارگیری رترکتور های قوی می باشد.

تیغه های تعبیه شده در ابزار رترکتور جراحی، با توجه به کار برد و مدل، تیز، سر کج یا زاویه دار می باشند.

از جمله دیگر انواع رترکتور ها، انواع دو تیغه آن می باشد. این رترکتور ها دو طرفه هستند و تیغه ها در انتهای دیستال دسته و انتهای پروگزیمال تعبیه شده اند. نحوه قرارگیری رترکتور های دو طرفه در ست جراحی، به صورت جفت می باشد و در طول عمل جراحی نیز در دست کمک جراحی و یا پرستار اسکراب می باشد.

 

کاربرد رترکتور جراحی

انواع رترکتور

رترکتور جراحی، مانند بسیاری از ابزار های کاربردی برای جراحی، از انواع مختلفی تشکیل شده است. انواع رترکتور جراحی بر اساس نوع عمل مورد نظر، روتین، سیستم اتاق عمل و حتی سلیقه پزشک جراح قرار داده می شود.

انواع رترکتور های جراحی شامل رترکتور های دستی و رترکتور های خودکار می باشد.

از جمله انواع رترکتور های دستی، رترکتور دستی پارکر، رترکتور دستی روکس، رترکتور دستی دیور، رترکتور دستی ریچاردسون، رترکتور دستی مثانه، رترکتور دستی واژن، رترکتور دستی هارینگتون، رترکتور دستی Estman، رترکتور دستی مایو، رترکتور دستی موریس رایت انگل، رترکتور دستی زبان، رترکتور دستی هیبس و رترکتور دستی دنده می باشد.

دیگر نوع انواع رترکتور، رترکتور های خودکار می باشند. از انواع مدل های رترکتور های خودکار می توان به رترکتور خودکار بالفور، رترکتور خودکار بوک والتر و دیگر رترکتور های خودکار فرانز، فیناچو، ریب کانترکتور، بکمن، Weitlaner، Travers، Gelpi، Mouth Gag، ماستوئید، ویلیامز، بلفاروستات و مغزی اشاره داشت.

رسانه های همکار
استفاده از مطالب دیجی جراح پلاس برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام دیجی جراح پلاس و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به شرکت امین تجارت آریان (فروشگاه آنلاین دیجی‌جراح) تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.
×